Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE
ANG CORONAVIRUS


WIRASPELEN 2020 STÄLLS IN

♡♡♡

VÄLKOMNA SOMMAREN

2021


Kära och högt ärade publik.

Innerligt tack för ert tålamod.

Det är med en stor tyngd och väldig tomhet som Wiraspelen i likhet med övriga teatersverige, blivit tvugna att se oss besegrade av coronapandemin.

Våra seglivade försök att sjösätta vårt älskade Wiraspel i år, 2020 gick definitivt om intet när regeringen på FHMs inrådan, igår den 4 juni, fastslog på presskonferensen att situationen i landet fortfarande är sådan att förbudet mot arrangerade folksamlingar, och i vårt fall publik, med mer än 50 personer kvarstår.

Vi vill och måste naturligtvis bidra till att vårt land kan bekämpa detta envisa coronavirus och gör vad vi måste för att så få av oss och er som möjligt ska behöva drabbas av covid-19.

Detta, kära publik och vänner, innebär att spelen inte kommer att spelas i år, för första gången sedan 1985. Det är ett tungt besked att behöva ge och det är beklagligt på så många plan.

Men det ger oss också en riktigt stark lust att komma tillbaka starkare och bättre än någonsin sommaren 2021.

Vår regissör, Joakim Gräns, som var ny i den rollen inför årets föreställning säger:


"- Jag är fortfarande Wiraspelens stolte regissör. Det är väl bara den lilla detaljen då, att jag inte fått regissera än..

Men det vill jag säga både publik och ensemble, att jag nu mer än någonsin ser fram emot att ge liv åt Wiraspelen genom vårt nybearbetade manus, vår fantastiska nyrekryterade ensemble, vår nye kapellmästare, alla nya och gamla medarbetare som lägger sin själ i Wiraspelens famn och vår gamla äng. Isaks äng i Wira Bruk. Och min dröm är, att få göra detta på nytt tillsammans med er vår viktiga och ärade publik sommaren 2021."


♡♡♡


Vi önskar er alla en skön sommar trots allt och ett gott mod med mycket tillförsikt och framtidstro. Ta hand om er och var rädda om hälsan så ses vi  på Wiraspelen nästa år. Gud bevare Wira. Och er alla.


♡ / Wiraspelen genom

Ewa Wesslau

Producent och ansvarig utgivare

Joakim Gräns

regissör och skådespelare

Mia Wesslau

Koreograf, Produktionssamordnare och skådespelare.


Copyright © Alla rättigheter förbehållna